Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Detailhandelsvisie gemeente Hoeksche Waard 2021 vastgesteld

28 oktober 2021

 

Goede winkelvoorzieningen in de Hoeksche Waardse dorpen. Dat is wat inwoners, bezoekers, winkeliers en investeerders willen. Om de winkelvoorzieningen in de toekomst op peil te houden heeft de gemeente het detailhandelsbeleid geactualiseerd. Het huidige detailhandelsbeleid is in 2017  opgesteld voor de 5 toenmalige gemeenten. De gemeenteraad besloot deze visie eerst te actualiseren, voor deze opnieuw en voor de hele gemeente vast te stellen. De kern van het beleid blijft gelijk, wel is het aangepast aan de huidige ontwikkelingen.  

Lees meer

ONDERNEMERSGALA HOEKSCHE WAARD VERPLAATST NAAR 2022

27 januari 2021

De kogel is door de kerk: het Ondernemersgala Hoeksche Waard, dat gepland stond voor 17 mei 2021, wordt verplaatst naar 2022. Dit in verband met de corona-crisis en de impact die dit heeft op veel Hoeksche ondernemers. Het organisatiecomité vindt het daarom niet gepast om het gala dit jaar te laten doorgaan. Wel blijft het comité zich in de tussentijd inzetten om Hoeksch ondernemerschap een podium te geven en een hart onder de riem te steken.

Lees meer

ONDERNEMERSGALA HOEKSCHE WAARD 2021 GAAT DOOR!

8 december 2020

 

De voorbereidingen van het tweejaarlijkse evenement ‘Het Ondernemersgala Hoeksche Waard’ zijn in volle gang! Net zoals in 2019 worden tijdens het Ondernemersgala op maandag 17 mei 2021 wederom de Hoeksche Pluim (Ondernemersprijs), de Startersprijs, de Retailprijs en de Social Impact Award uitgereikt, respectievelijk door de samenwerkende organisaties Ondernemersvereniging, Startersnetwerk, Detailhandelsraad en De Maatschappij Hoeksche Waard. Daarnaast hebben de vaste partners Rabobank Zuid-Hollandse eilanden en Gemeente Hoeksche Waard hun medewerking reeds toegezegd.

Lees meer

EIGEN CADEAUBON VOOR HOEKSCHE WAARD

12 november 2020

 

De winkeliers uit de Hoeksche Waard presenteren uniek cadeau

 

De Hoeksche Waard krijgt een eigen cadeaubon: Cadeaubon Hoeksche Waard. Dit nieuwe streekproduct is een initiatief van de Detailhandelsraad Hoeksche Waard (DHR), de winkeliers en horeca uit Hoeksche Waard en gepromoot door Gebiedsmarketing Hoeksche Waard. De speciale giftcard sluit uitstekend aan bij de ‘Koop Lokaal’-campagne, die al door de gemeente is opgezet.

 

Cadeaubon HW heeft verschillende waardes: € 15, € 25, € 75, € 100 of nog hoger. De bonnen zijn te bestellen via www.cadeaubonhoekschewaard.nl en bij verschillende verkooppunten in de Hoeksche Waard. De cadeaukaart kan in delen worden uitgegeven. Voor deelnemende ondernemers is het grote voordeel dat zij het volledig bestelde bedrag krijgen uitbetaald en geen percentage afdrachtskosten hoeven te betalen. Zo supporten wij de lokale winkeliers het best.

 

De afgelopen weken hebben ruim 150 retailers en horecaondernemers in de hele Hoeksche Waard zich al aangesloten bij Cadeaubon HW. Dat betekent dat de bon op heel veel plekken kan worden besteed.

Lees meer

Detailhandel en gemeente slaan handen ineen

16 oktober 2020 

 

Vrijdag 16 oktober hebben Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard hun samenwerking formeel vastgelegd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen maken zich hard voor een toekomstbestendige detailhandel van centrumgebieden en kleine dorpen in de Hoeksche Waard.

 

Vitaal belang

Voor de Hoeksche Waard zijn goed lopende detailhandel en levendige centrumgebieden belangrijk voor de vitaliteit van het eiland. In 2017 werden daarom al afspraken gemaakt tussen ondernemers en de voormalige 5 gemeenten door een detailhandelsvisie op te stellen. Deze heeft als doel het op peil houden van de winkelvoorzieningen en de leefbaarheid van de verschillende dorpen. Begin dit jaar is de detailhandelsvisie verder uitgewerkt en zijn er concrete acties en een manier van samenwerken bedacht. Als gevolg hiervan is in augustus Stichting Detailhandelsraad Hoeksche Waard opgericht dat als overkoepelend samenwerkingsorgaan de belangen van de gehele detailhandel behartigt.

 

Lees meer

SAMENWERKEN TOEKOMST DETAILHANDEL KLEINE KERNEN

9 september 2020

Samenwerken aan sterke detailhandel in de Hoeksche Waard betekent ook aandacht voor winkelvoorzieningen in de kleine kernen. 8 september jl. Initiatiefnemer Detailhandelsraad HW en winkeliers uit de kleine kernen samen in Grand Café de Ritz (Konijnendijk modus) voor de maken van gezamenlijke plannen.