Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Lanceringsbijeenkomst groot succes

17 april 2017

 

Met een opkomst van ruim 100 retailers, bestuurders en lokale politici was de bijeenkomst van de Detailhandelvisie Hoeksche Waard 2017 in de Rabobank het Haringvliet een groot succes.

 

Volgens Jan Visser, dagelijks bestuurslid van de detailhandelsraad Hoeksche Waard, geeft dit een positief signaal. “In de detailhandelsvisie staat het behoud van de huidige detailhandelsstructuur, inclusief het behoud van het supermarktaanbod in de kleinste kernen. Alleen al om dat te bereiken, zullen maatregelen genomen moeten worden om het winkelaanbod in totaliteit aantrekkelijker te maken, evenals de winkelomgeving in de diverse kernen. Het gaat dan om het moderniseren van bestaande winkels, het aantrekken van nieuwe formules/concepten, het compacter maken van de winkelgebieden, het verminderen van de leegstand, het waarborgen van een goede bereikbaarheid en parkeerfaciliteiten, het oppakken van de promotie, etc.

 

Om vernieuwingen in gang te zetten en ongewenste ontwikkelingen te voorkomen, moeten de gemeenten, de ondernemers en de vastgoedeigenaren de handen ineenslaan, zowel op regionaal als op lokaal niveau met als doel de vitale dorpskernen te behouden. Met het oog op de toekomstige samenvoeging tot één gemeente zien we kansen en mogelijkheden. Vanuit de ondernemers en vastgoedeigenaren kan de Detailhandelsraad hierbij een belangrijke rol spelen, zowel in de informatievoorziening naar de private partijen als door te functioneren als gesprekspartner. Immers wij ondernemers zijn tenslotte ondernemers”

Retail Hoeksche Waard is een samenwerking van detaillisten, overheden en andere partijen in de regio Hoeksche Waard.

Bron Kompas