Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Uitnodiging lancering Detailhandelsvisie Hoeksche Waard

Beste Hoeksche Waardse Retail-collega,

 

als retailondernemers hebben wij het niet gemakkelijk gehad de afgelopen jaren. De crises, internet, vergrijzing en veranderende kooppatronen hebben ook in de Hoeksche Waard hun sporen duidelijk nagelaten. De gevolgen herkennen wij allemaal: leegstand, lagere winsten, legere winkelstraten en amper nieuwe winkels zijn enkele van de gevolgen. Dan nog vijf verschillende lokale overheden die allemaal anders denken over de retail. Dit heeft een groep van ongeveer 15 verschillende Hoeksche Waardse retailondernemers ( of mensen die veel met retail te maken hebben gehad) onder leiding van het Pact van de Waard bij elkaar gebracht.

 

 

Centrale vraag is: hoe komen wij tot een toekomstbestendige retail in de Hoeksche waard. Deze moet passen bij het gebied en omgeving en ook winstgevend zijn voor de retailondernemers. De ondernemers, leden van de Detailhandelsraad, komen uit alle gemeentes van de Hoeksche Waard en ook uit verschillende branches.

 

Het eerste waar wij mee geconfronteerd werden is dat er in de Hoeksche Waard geen gezamenlijk beleid is t.a.v. de retail. Daarom zijn wij met alle gemeentes in gesprek gegaan en bleken alle vijf de gemeenten voorstander te zijn van een gezamenlijke visie. Onder leiding van de DHR en in samenspraak met SOHW is deze visie ontwikkeld door Buro BRO, dat hier veel ervaring mee heeft in Nederland. Deze visie is besproken in alle gemeenteraden en zal de leidraad zijn bij het Hoeksche Waardse retailbeleid.

 

Graag nodigt de Detailhandelsraad Hoeksche Waard u, retailondernemer, uit voor de Lanceringsbijeenkomst van de Detailhandelsvisie Hoeksche Waard op dinsdag 17 april 2018 in de Rabobank in Heinenoord.

 

U kunt de Detailhandelsvisie downloaden via: www.retailhoekschewaard.nl

 

Programma:

18.00 - 18.45 uur Inloop met een buffet
18.45 - 19.00 uur Opening door Harry-Jan Bus, avondvoorzitter
Voorstellen Detailhandelsraad
19.00 - 19.20 uur BRO, korte uitleg over essentie Detailhandelsvisie door Geri Wijnen
19.20 - 19.40 uur De Nieuwe Winkelstraat, Patrick Manning, hij geeft een eerste aanzet en voorbeelden hoe in Uw eigen omgeving de zaken te verbeteren
19.40 - 20.00 uur Pauze
20.00 - 20.45 uur Hans van Tellingen van Strabo: kansen/bedreigingen detailhandel in NL en specifiek HW
20.45 - 21.00 uur Korte discussie en afronding
21.00 - 21.30 uur Napraten en netwerken

 

Hans van Tellingen van Strabo:
#WatNouEindeVanWinkels, over de zonnige toekomst van winkels, winkelcentra en winkelgebieden December 2013 is Hans van Tellingen begonnen met een artikelreeks over dit onderwerp deze zijn gebundeld in een boek. Kernvragen die beantwoord worden zijn: Is de toekomst echt zo dramatisch voor de winkels als sommige doemdenkers ons willen doen laten geloven? Zal internet leiden tot 30 tot 50% minder winkelvoorraad? Komen complete binnensteden leeg te staan? De waarheid hierover kent vele gedaanten. En is in ieder geval lang niet zo somber als menigeen denkt. De toekomst voor fysieke winkels is zelfs bijzonder zonnig. In ieder geval ‘branchebreed’. Dus voor de sector als totaal. Hans neemt je in zijn presentatie mee in zijn verhaal dat zowel feitelijk als optimistisch is. Aan het einde van de bijenkomst krijgt u het boek #WatNouEindeVanWinkels mee.

 

Aanmelden voor de bijeenkomst
U kunt zich tot 12 april aanmelden de lanceringsbijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Wij zien u graag op dinsdag 17 april 2018 in het gebouw van de Rabobank, Reedijk 8 in Heinenoord.

 

Parkeren
Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het gebouw van de Rabobank in Heinenoord.

 

Meer informatie?
Indien u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Loes Könemann, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Bestuur van de Detailhandelsraad ziet uit naar uw komst!

 

Bram de Jong (vz)
Paul Konjinendijk
Jan Visser