Nieuws

Heeft u vragen of wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen?
Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

SAMENWERKEN TOEKOMST DETAILHANDEL KLEINE KERNEN

9 september 2020

Samenwerken aan sterke detailhandel in de Hoeksche Waard betekent ook aandacht voor winkelvoorzieningen in de kleine kernen. 8 september jl. Initiatiefnemer Detailhandelsraad HW en winkeliers uit de kleine kernen samen in Grand Café de Ritz (Konijnendijk modus) voor de maken van gezamenlijke plannen.

 

Samenwerking Detailhandelsraad en gemeente Hoeksche Waard voor toekomstbestendige winkelgebieden

 12 juni 2020

 

Om het toekomstperspectief van de detailhandel in de Hoeksche Waard te verbeteren gaan de Detailhandelsraad en gemeente Hoeksche Waard samenwerken. Met deze gezamenlijk aanpak willen ze de winkelgebieden versterken en het winkelaanbod in de dorpen op peil houden. De komende 5 jaar wordt daarin door gemeente en ondernemers gezamenlijk ruim 3 miljoen euro geïnvesteerd. Een groot deel van dat bedrag is bestemd voor de uitvoering van projecten op het gebied van marketing en voor het terugdringen van winkelleegstand.

 

Op dit moment wordt de samenwerking verder vormgegeven zodat na de zomer de daadwerkelijke uitvoering van start kan gaan. Om deze stap richting uitvoering feestelijk te markeren bracht wethouder Paul Boogaard gebak bij Bram de Jong, Jan Visser en Paul Konijnendijk die het dagelijks bestuur van de Detailhandelsraad vormen.

 

vlnr: Paul Konijnendijk, Bram de Jong, wethouder Paul Boogaard en Jan Visser

Bron: Gemeente HW

De gemeenteraad van de Hoeksche Waard trekt de portemonnee voor de winkelcentra.

28 mei 2020

 

‘Zilvervloot’ voor detailhandel Hoeksche Waard: ‘Nu kan Oud-Beijerland ook Strijen versterken’

 

De gemeenteraad van de Hoeksche Waard trekt de portemonnee voor de winkelcentra. De komende vijf jaar wordt er bijna 1,2 miljoen euro uitgegeven. ,,Strijen moet gaan profiteren van de uitstraling van Oud-Beijerland.’’

 

Na vijf jaar kwam er dinsdagavond een einde aan de discussie over de detailhandelsvisie in de Hoeksche Waard. ,,De detailhandelsraad kan aan de slag’’, zegt wethouder Paul Boogaard. De belangrijkste thema’s die worden aangepakt: het compact maken van de zes grote winkelgebieden in ’s-Gravendeel, Zuid-Beijerland, Strijen, Oud-Beijerland, Numansdorp en Puttershoek, het terugdringen van de leegstand én de samenwerking tussen de grote en kleine dorpen bevorderen. 

Lees meer

Bereikbaarheid van de Hoeksche Waard

Rijkswaterstaat, ZHZ
t.a.v. de heer ir. S(ieben) Poel, Hoofd Ingenieur Directeur
Boompjes 200
3011 XD Rotterdam

Strijen, 12 november 2018

Geachte heer Poel,

Bij dezen vragen wij, detailhandelsraad Hoeksche Waard uw aandacht voor de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard.

Als detailhandelsraad maken wij ons grote zorgen over de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard tijdens de nog te plannen onderhoudswerkzaamheden zowel aan de Heinenoordtunnel, de Kiltunnel en op langere termijn de Haringvlietbrug.

De detailhandelsraad is een adviesraad waarin alle detailhandelsgebieden in de Hoeksche Waard samenwerken om te komen tot een goed winkelbestand wat past bij alle kernen in de Hoeksche Waard en wat de vitaliteit van de kernen bevordert; bereikbaarheid is een van de speerpunten hierin.

Lees meer

Lanceringsbijeenkomst groot succes

17 april 2017

 

Met een opkomst van ruim 100 retailers, bestuurders en lokale politici was de bijeenkomst van de Detailhandelvisie Hoeksche Waard 2017 in de Rabobank het Haringvliet een groot succes.

 

Volgens Jan Visser, dagelijks bestuurslid van de detailhandelsraad Hoeksche Waard, geeft dit een positief signaal. “In de detailhandelsvisie staat het behoud van de huidige detailhandelsstructuur, inclusief het behoud van het supermarktaanbod in de kleinste kernen. Alleen al om dat te bereiken, zullen maatregelen genomen moeten worden om het winkelaanbod in totaliteit aantrekkelijker te maken, evenals de winkelomgeving in de diverse kernen. Het gaat dan om het moderniseren van bestaande winkels, het aantrekken van nieuwe formules/concepten, het compacter maken van de winkelgebieden, het verminderen van de leegstand, het waarborgen van een goede bereikbaarheid en parkeerfaciliteiten, het oppakken van de promotie, etc.

Lees meer

  • 1
  • 2